Sierpleister

Sierpleister

Spachtelpleister, structuurpleister, en barokpleister

Spachtelpleiser

Spachtelpleister, ook wel Spachtelputz genoemd, is een veelgebruikte soort sierpleister. Het is krasvast, reinigbaar en elastisch. Hierdoor kunnen er minder snel scheuren in het pleisterwerk komen.

 

Structuurpleister

Structuurpleister een van de oudste soorten pleister, afkomstig uit de jaren ’70. Het is een veelvoorkomende soort, dat qua uiterlijk wel iets weg heeft van de schors van een boom.

 

Barokpleister

Barokpleister is een combinatie van spachtel- en structuurpleister. Hierdoor heeft het een structuur die weliswaar regelmatig is, maar toch ook de grillige uitstraling van structuurpleister kent.

 

Sommige soorten sierpleister lenen zich zelfs voor gebruik buitenshuis. Hierdoor kunt een saai gemetseld, kleurloos muurtje gemakkelijk omtoveren tot een mooie afbakening van een buitenverblijf. Hiermee wordt een mediterraan effect bereikt, dat uw tuin een volledig andere uitstraling kan geven.

 

De toepassingen van sierpleisterwerk zijn met de veranderende woonwensen meegegroeid. De dikte van de korrel, glanzend of mat een andere kleur? Alles kan worden aangepast naar uw voorkeur.
Een effen en gladde ondergrond, zoals bijvoorbeeld een met pleisterwerk of fijn schuurwerk afgewerkte muur, is voor deze afwerking van belang voor het mooiste eindresultaat.  

© 2018 - ABU Afbouw.nl, alle rechten voorbehouden.

Ontwerp & realisatie: Dycon | Interactive Experiences.