Design stucwerk

Design stucwerk

Beton Cire, betonlook en cementgebonden afwerkingen

Beton Ciré

Beton Ciré is een slijtvaste en goed te reinigen afwerking en is daardoor een goed alternatief voor betegeling. Door het aanbrengen van een waslaag kan het goed tegen vocht en is het te gebruiken op zowel vloeren als wanden. Dankzij de strakke uitstraling en het robuuste uiterlijk leent het materiaal zich zelfs voor gebruik buitenshuis.

Betonlook

Betonlook heeft dezelfde eigenschappen en kan eveneens worden gebruikt voor wanden en vloeren. Het heeft een industriële uitstraling waardoor het met zijn ruime kleurenpalet uitstekend past in een modern interieur.
Vaak wordt deze afwerking gebruikt in combinatie met natuursteen. Dit geeft een ruimtelijk en natuurlijk effect. Hierin kunnen we u vanzelfsprekend goed adviseren.

Onder decoratieve wandafwerking vallen niet alleen designstuc en moderne afwerkingen. Ook (herstel van) originele ornamenten valt hieronder. Informeer naar de mogelijkheden die wij hiervoor bieden, zowel in een oud als in een modern interieur.

Cementgebonden afwerkingen

Vloeren

Een cementgebonden gietvloer is een designvloer die uitstekend past in een modern interieur. De vloer heeft het uiterlijk van een monolithische vloer, zonder voegen. Door de industriële uitstraling die de vloer heeft laat hij zich goed combineren met natuurlijke producten en witte, grijze en zwarte tinten. De vloer is erg makkelijk schoon te houden door middel van een vochtige doek. Ook de combinatie met vloerverwarming is bij deze afwerking goed mogelijk. Voor een goed resultaat is een uitstekende kennis van de benodigde techniek voor het storten van deze vloer vereist. ABU-Afbouw heeft de mensen in huis die hierover beschikken.

Cementmortel

Een cementgebonden metselmortel wordt vaak gebruikt voor (de reparatie van) betonafwerkingen. Dit is zuiver cosmetisch, en kan dus niet als constructieve oplossing dienen. Maar dit is niet de enige toepassing van deze afwerking. De mortel kan ook worden gebruikt voor de afwerking van buitengevels. Deze is dan (na toepassing van spachtelputz of schuurwerk) in vrijwel alle denkbare kleuren af te werken.

Vezelcement

Dit is een cementgebonden afwerking die versterkt is met vezels. Door deze vezels wordt de sterkte van de afwerking enorm vergroot. Vaak is de afwerking terug te vinden in de vorm van prefab platen, maar ook is het als aangebrachte laag te verwerken. Het is brandveilig, geluidsisolerend, vorst- en waterbestendig en ongevoelig voor rot.

Neem voor meer informatie over cementgebonden afwerkingen contact met ons op. 

© 2018 - ABU Afbouw.nl, alle rechten voorbehouden.

Ontwerp & realisatie: Dycon | Interactive Experiences.