Ecologische afwerkingen

Ecologische afwerkingen

Leemstuc, Tierrafinoleem en schelpkalkcement

Leemstuc

Leemstuc is een volledig natuurvriendelijk materiaal, zonder chemische toevoegingen, dat bestaat uit zand, leem en water. Naar wens kunnen andere stoffen worden toegevoegd. Leem heeft vele voordelen. Het is vochtregulerend en zorgt er voor dat de luchtvochtigheid in huis goed op peil blijft. Daarnaast heeft het materiaal een goede isolerende werking en laat het zich goed vormen. De afwerklaag van leemstuc kan in een scala van kleuren worden gerealiseerd.

 

Tierrafinoleem

Tierrafinoleem is een materiaal dat eveneens 100% natuurlijk is. Het bestaat uit meerdere zandsoorten en klei. Het heeft dezelfde eigenschappen als leemstuc, en is ook nog eens niet brandbaar. Daarnaast heeft het als groot voordeel dat het fel (zon)licht tempert. 

 

Schelpkalkcement

Schelpkalkcement is een mortel dat wordt gemaakt van schelpkalk. Deze kalk wordt gewonnen uit afgestorven schelpen uit de Noordzee. De schelpen zijn in grote mate aanwezig in de zee en soms wel 1500 jaar oud. Omdat er zo’n overdaad aan bruikbare schelpen aanwezig is, belast deze methode het milieu nauwelijks. In korte tijd groeien de schelpenbanken weer aan. De mortel die op basis van schelpkalk is gemaakt is elastisch, vochtregulerend en duurzaam. Dit materiaal is goed geschikt om gebruikt te worden in restauraties. 

De huidige trend is duurzaam en milieuvriendelijk bouwen. Om dit op een goede manier te kunnen doen, is kennis nodig van de producten en de verhoudingen van de gebruikte stoffen.

ABU-Afbouw beschikt over goed opgeleide mensen, met ruime ervaring in het aanbrengen van ecologische afwerkingen.

© 2018 - ABU Afbouw.nl, alle rechten voorbehouden.

Ontwerp & realisatie: Dycon | Interactive Experiences.