Italiaans stucwerk

Italiaans stucwerk

Oikos, Stucco, Antico, Antico Frescolori en Brander Stucco

Oikos

Oikos wordt ook wel Italiaans marmer genoemd. Het oppervlak krijgt een glanzende, marmerachtige uitstraling. De glanspleister is gemaakt op basis van minerale grondstoffen. Deze afwerking zorgt voor een natuurlijke lichtinval en is vuilbestendig en watervast.

Stucco Antico

Stucco Antico is eveneens een marmerachtige afwerking. Het geeft een prachtig mediterraans effect.

Antico Fescolori

Antico Frescolori is een kalkpleister dat in nagenoeg elke kleur verkrijgbaar is. Het kan op enorm veel manieren worden gebruikt, in een klassiek, zakelijk of design interieur.

Brander Stucco

Brander Stucco is een gladde marmerafwerking die ook in een matte variant leverbaar is. Het is watervast en heeft slechts een dunne aanbrenglaag nodig. De matte variant geeft muren een zachte uitstraling, maar is daarentegen minder geschikt voor natte ruimtes. 

Het Italiaans stucwerk heeft een luxe en bijzondere uitstraling, dat in zowel ouderwetse als moderne interieurs goed tot zijn recht komt. Voor al deze afwerkingen is een goede techniek en kennis van het product vereist. Door de natuurlijke grondstoffen zijn deze afwerkingen natuurvriendelijk. Allen zijn ze relatief snel te verwerken, hebben ze geen sterke geur en zijn ze moeilijk brandbaar.

© 2018 - ABU Afbouw.nl, alle rechten voorbehouden.

Ontwerp & realisatie: Dycon | Interactive Experiences.