Portfolio

Diverse afbouwprojecten

Diverse opdrachtgevers

Voor diverse opdrachtgevers hebben we reeds nieuw- en verbouwprojecten, aanbouwprojecten en renovaties uitgevoerd. Daarnaast heeft ABU Afbouw onlangs de cementdekvloeren voor 15 appartementen in Ten Boer gerealiseerd. In Toornwerd hebben we een woonhuis van nieuwe vloeren voorzien. Daarnaast hebben we de gevels  ingepakt met gevelisolatie en afgewerkt met sierpleister. In het bovenstaande overzicht kunt u een impressie krijgen van deze opgeleverde projecten.

 

 

 

Design- en italiaans stucwerk

Diverse opdrachtgevers

“Moderne stijlen mengen zich met ouderwetse invloeden”.

Dit is wat we zien gebeuren bij het gebruik van designstucwerk. Traditionele Italiaanse marmertechnieken laten zich erg goed combineren met moderne afwerkingen als Beton Ciré en Betonlook. De matte en industriële uitstraling van de betonafwerking combineert erg goed met stijlvol glanzende marmerachtige gloed die afwerkingen als Stucco, Antico Frescolori en Oikos hebben.

Restauratie en nieuwbouw herenhuis

Radesingel Groningen

“Restaureren is een kunst”.

Met respect voor het verleden werken, maar een pand toch laten voldoen aan alle moderne eisen. In dit project wordt mooi zichtbaar hoe waardering voor het oude en smaak en stijl in het nieuwe elkaar vinden. Authentieke onderdelen van het pand zijn hersteld, maar er zijn ook moderne elementen aan het interieur toegevoegd. Strakke witte muren worden afgewisseld met natuursteen en hout. Een oud en statig pand kan op deze manier verassend modern worden ingericht.

Restauratie RK-Kerk

Rooms Katholieke Kerk Delfzijl

De Rooms Katholieke kerk aan de Buitensingel 16 te Delfzijl werd in 1925 in gebruik genomen en wordt zeer gewaardeerd om zijn cultuur- en architectonische waarde. Het is een van de laatst gebouwde kerken in de neogotische stijl van 1924. Een pand dat slechts door een specialist mag worden gerestaureerd dus. In 2010 heeft ABU-Afbouw de restauratie van deze kerk afgerond.

Restauratie herenhuis Solwerderstraat

Dit uit circa 1250 daterende herenhuis werd in december 2010 door ons gerestaureerd. In 1763 en 1993 werd het gebouw al eerder verbouwd, maar dit maal was het de beurt aan het souterrain. Dit deel van het pand deed dienst als personeelsverblijf en als keuken en was in de loop der jaren nooit gerestaureerd.

“Een bijzonder pand vraagt om een bijzondere aanpak”.

© 2018 - ABU Afbouw.nl, alle rechten voorbehouden.

Ontwerp & realisatie: Dycon | Interactive Experiences.